lauantai 1. marraskuuta 2014

Kemiaa kaikille –luento: Olut – maailman vanhimpia elintarvikkeita

Syksyn viimeisellä Kemiaa kaikille –luennolla pääsemme oluiden maailmaan, kun Hartwallin emerituspanimomestari, FM Ilkka Hyttinen pitää meille olutaiheisen luennon tiistaina 25.11. klo 18 Agoran Martti Ahtisaari –salissa (os. Mattilanniemi 2).

Olut on yksi ensimmäisiä ihmisen valmistamia elintarvikkeita. Se syntyi maanviljelyn kehittyessä noin 10 000 vuotta sitten. Monet varhaiset biokemian innovaatiot syntyivät panimoissa tai ylipäätään oluenvalmistuksen kehittymisen myötä. Olut on kautta historian ollut bruttoarvolla mitattuna biotekniikan suurin sovellutus.

Olut on tunnettu hyvänä seurustelujuomana, mutta alunperin se oli tyypillisesti ruokajuoma ja on muutoinkin paljon monimuotoisempi kuin yleisesti uskotaan. Luennossaan Ilkka esitteleekin olutta ja sen monimuotoisuutta myös kemiaa sivuten.

Lämpimästi tervetuloa!

4 kommenttia:

  1. Uskomatonta, mutta totta Jumala on aina suuri. Kun useita julkaisuja hakemuskopio pankin, sain laina läpi hyvin ystävällinen nainen. Lisätietoja antavat hänelle sähköpostitse osoitteessa: marilinetricha@mail.ru se tarjoaa lainoja € 30000 € 3.000.000.000 kenellekään pystyä palauttamaan sille korkoineen alhaisella nopeudella 2 % eivät epäile, että viesti. Tämä on täydellinen todellisuutta. Levitä sanaa ystävien ja perheen jotka ovat avun tarpeessa.
    takaisinmaksu alkaa viiden kuukauden kuluttua vastaanottamisesta luotto
    Jumala siunatkoon teitä.

    VastaaPoista
  2. Uskomatonta, mutta totta Jumala on aina suuri. Kun useita julkaisuja hakemuskopio pankin, sain laina läpi hyvin ystävällinen nainen. Lisätietoja antavat hänelle sähköpostitse osoitteessa: marilinetricha@mail.ru se tarjoaa lainoja € 30000 € 3.000.000.000 kenellekään pystyä palauttamaan sille korkoineen alhaisella nopeudella 2 % eivät epäile, että viesti. Tämä on täydellinen todellisuutta. Levitä sanaa ystävien ja perheen jotka ovat avun tarpeessa.
    takaisinmaksu alkaa viiden kuukauden kuluttua vastaanottamisesta luotto
    Jumala siunatkoon teitä.

    VastaaPoista
  3. Olen Senecaut Peter, olen talousjohtaja, annan lainoja yksittäisille ja yrityksille, liike- ja henkilökohtaisiin tarkoituksiin, ota yhteyttä, jos tarvitset minkäänlaista lainaa. Annan lainoja yleisölle 2 prosentin korolla. Ota yhteyttä osoitteeseen authentichomefinance@gmail.com
    verkkosivusto: http://authenticloanfinance.com/
    sähköpostiosoite: info@authenticloanfinance.com

    VastaaPoista
  4. IQ FINANCE PLC provides a full financial planning service to both the commercial and domestic markets. At IQ FINANCE PLC we believe that financial planning is about two things: creating wealth and protecting wealth. These two objectives are at the heart of everything we do. And, as a member of IQ FINANCE Services, we give you a small-company service but with a large-company set up – the best of both worlds.

    You are at liberty to engage our leased facilities into trade programs as well as in signature project(s) such as Aviation, Agriculture, Petroleum, Telecommunication, construction of Dams, Bridges and any other turnkey project(s) etc. Our terms and Conditions are reasonable.

    Leasing Price : 4%+2%
    Buying Price: 32%+2%

    Contact us for more details on our terms and procedure of transaction.

    WALSH SMITH, ROBERT
    email : info.iqfinanceplc@gmail.com
    skype: cpt_young1

    VastaaPoista